HomeAziëNoord-KoreaHet Gesloten Koninkrijk
Rondreis Noord-Korea

Het Gesloten Koninkrijk

13-daagse rondreis

Vertrekdata
8 augustus 2015
28 september 2015
Meer data

vanaf: € 3.995
Meer informatie aanvragen p.p. o.b.v. 2 volwassen personen Reviews
76

Rondreis Noord-Korea – Het Gesloten Koninkrijk

Neem een uniek kijkje achter de schermen van een van de meest gesloten landen op aarde tijdens deze rondreis door Noord-Korea. In ‘modelstad’ Pyongyang kijkt u uw ogen uit. Monumenten, bombastische bouwwerken en gigantische bronzen beelden van Kim Il Sung ondersteunen het gedachtegoed van het regime. In de Myohyang Mountains kunt u genieten van mooie uitzichten en watervallen.

De Noord-Koreaanse personencultus rondom de heersende familie van de Kims bestaat al decennia lang en begon nadat Kim Il-sung in 1948 aan de macht kwam. In de cultuur van het land zijn dan ook vele voorbeelden van persoonsverheerlijking te vinden. In de hoofdstad Pyongyang ziet u het Mansudae Grand Monument, het enorme standbeeld van Kim Il-sung en Kim Jong-il. U zult zich nog meer verwonderen in de Mansudae Art Studio, waar alle propagandakunst wordt vervaardigd. Een bezoek aan het Koryo Museum in de voormalige hoofdstad Kaesong, de Korean Art

Gallery, het Victorious Fatherland Liberation War Museum en uiteraard het mausoleum maken deze bijzondere reisbelevenis compleet. De natuurlijke schoonheid van Noord-Korea komt tijdens deze rondreis ook aan bod. Zo maakt u een wandeling door de Myohyang Mountains, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten en watervallen. Een korte stop bij een boeddhistische tempel en een ontspannen wandeling langs het strand bieden eveneens een mooie afwisseling met de bijzondere en overweldigende vereringscultuur van Noord-Korea.

Tip!

U kunt deze rondreis combineren met de Zuid-Korea rondreizen nr. 74 en 75.

Extra informatie Noord-Korea

Onze rondreizen hebben geen politiek of ideologisch karakter. Er gelden voor Noord-Korea afwijkende regels en het vereist van onze deelnemers een grote mate van flexibiliteit. De omschrijving van het dagprogramma is slechts een richtlijn en kan zonder duidelijke reden plotseling gewijzigd worden. Neem ook heel goed onze praktische info door! De flexibiliteit en individuele vrijheid die u op onze Zuid-Korea rondreizen gewend bent gelden niet voor een rondreis door Noord-Korea. Mocht u persoonlijke wensen hebben, geef dat duidelijk en voorafgaand aan de rondreis aan ons door. Houd er wel rekening mee dat wij niets kunnen garanderen. We blijven gebonden aan de beperkingen die worden bepaald door het politieke systeem. Excursies en maaltijden worden zonder uitzondering gezamenlijk genuttigd. Het is in Noord-Korea niet toegestaan zelfstandig het land te verkennen zonder het gezelschap van een lokale, Noord-Koreaanse gids. Daarentegen garanderen we absoluut een unieke ervaring en krijgt u tijdens een rondreis een indruk van één van de meest gecontroleerde en gesloten landen ter wereld, dat met geen enkel ander land te vergelijken is.

Lees het verhaal

Reisverrijkers

Belevenissen
Pyongyang

Pyongyang is de ‘modelstad’ van het Noord-Koreaanse regime en vooral gebouwd om indruk te maken. De stad staat vol monumenten, bombastische bouwwerken en beelden van de ‘Eeuwige Leider’ Kim II Sung.

Belevenissen
Kaesong

Kaesong was de oude hoofdstad van de Koryo dynastie. U bezoekt er onder andere het Koryo Museum vol overblijfselen uit deze periode.

Landkaart

Bewaarde
reizen