HomeMidden-Oosten

Reizen in Midden-Oosten

Midden-Oosten

Bestemmingen in het Midden Oosten

Midden-Oosten op de kaart

Rondreis Midden-Oosten

De magie van het Midden-Oosten is iets om eens in uw leven te ervaren. Het zinderende Israël, het verrassende Jordanië, het kleurrijke Marokko; een rondreis door deze landen laat u kennismaken met een rijke historie en grootse landschappen.

In Marokko stapt u de wereld van Duizend-en-een-nacht binnen. Tijdens uw rondreis door het land bezoekt u de vier koningssteden Fes, Marrakech, Meknes en Rabat, met elk een unieke ambiance. Het drukke leven is volop aan de gang in de smalle steegjes waar u heerlijk doorheen kunt struinen. Een rondreis door Israël brengt u naar een kruispunt van religies en heilige plaatsen, zoals Jeruzalem. In deze historische stad zijn onder andere de Klaagmuur en de Rotskoepel te vinden. En wat dacht u van de schatten die Jordanië biedt? Het zicht op de oude Nabatese stad Petra, uitgeroepen tot een van de nieuwe wereldwonderen, zult u niet snel vergeten.

Ook de natuur in het warme Midden-Oosten maakt indruk. De onmetelijke woestijnvalleien van Jordanië, de rotsachtige landschappen in Marokko en de diversiteit van vlaktes, bergen en valleien in Israël laten de bezoeker niet los.

De reisadviseurs van Wereldcontact maken uw reis graag onvergetelijk. Zij staan voor u klaar om uw reiswensen en al uw vragen over een rondreis door het Midden-Oosten met u door te nemen.

Lees het hele verhaal

Top 3 Cultuurreizen
1
21
Het Heilige Land

Een ware ontdekkingstocht door het heilige Israël leidt u langs kruispunten van religies. Ook overnacht u in een kibboets.

Reisverrijkers
  • DroomplekWoestijnkamp Het Heilige Land
  • BelevenissenOntmoetingen Het Heilige Land
  • BelevenissenGospel Trail
Rondreis Israël
2
22
Schatten van Jordanië

Van oude beschavingen en het wonderlijke Petra tot de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. Jordanië geeft haar schatten prijs.

Reisverrijkers
  • BelevenissenJerash
  • BelevenissenDana Natuurreservaat
  • BelevenissenDode Zee
Rondreis Jordanie
3
23
Magie van Maghreb

Bezoek de fonkelende Koningssteden van Marokko. Dompel u onder in de prikkelende geuren en kleurrijke soeks in de medina's.

Reisverrijkers
  • DroomplekAtlantic Palace Hotel
  • BelevenissenWoestijnsafari
  • BelevenissenWijnproeverij
Rondreis Marokko
Alle cultuurreizen in Midden-Oosten

Reisverrijkers

Belevenissen
Ontmoetingen Het Heilige Land

Om de bevolking van Israël beter te leren begrijpen, bezoekt u een kindertehuis in Sderoth en het Ghetto Fighters House museum. Hier komen de Holocaust in de kibboets en het verhaal van Anne Frank voorbij.

Belevenissen
Petra

Een bezoek aan de oude Nabatese stad Petra mag tijdens een bezoek aan Jordanië niet ontbreken. Deze rozerode en eens verborgen stad is uitgehouwen in de rotsen en toegankelijk via een rotskloof.

Droomplek
Woestijnkamp Het Heilige Land

Na aankomst in Tel Aviv vertrekt u naar de woestijn van Judea om de nacht door te brengen in het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim, een groene oase in de schaduw van palmbomen.

Belevenissen
Dana Natuurreservaat

Via Um Rassas rijdt u naar het grootste natuurreservaat van Jordanië, dat van 1500 meter hoogte naar de laag gelegen woestijn Wadi Araba loopt. In het rotslandschap leven de Nubische steenbok en vele vogelsoorten.

Belevenissen
Woestijnsafari

Bij zonsondergang maakt u vanuit Erfoud met 4WD-jeeps een tocht door de woestijn om de telkens wisselende kleurenpracht van de hoge zandduinen te zien. Een stoet kamelen kan uw pad kruisen.

Belevenissen
Wijnproeverij

De omgeving van Meknes is heel geschikt voor wijnbouw. Tijdens een wijnproeverij kunt u zelf de kwaliteit van de wijnen beoordelen.

Droomplek
Atlantic Palace Hotel

In de badplaats Agadir overnacht u in een hotel in traditioneel Marokkaanse stijl. De sfeervol ingerichte kamers zijn rond een zeer ruim zwembad gebouwd, de spa nodigt uit om u te laten verwennen.

Belevenissen
Ontmoetingen Historisch Hart

In Bethlehem ontmoet u een aantal bijzondere mensen die zich inzetten voor vrede en verzoening. U bezoekt onder meer Claire en Johnny Anastas, die op bijzondere wijze een winkel runnen.

Belevenissen
Wadi Rum

Met jeeps bestuurd door lokale bedoeïenen trekt u de Wadi Rum woestijn van Jordanië in. Van hieruit leidde Lawrence (van Arabië) de Arabische legers gedurende de revolutie in 1917.

Belevenissen
Gospel Trail

Na het bezoek aan Nazareth, een van de belangrijkste heilige plaatsen van het christendom, loopt u van Zippori naar Kana over een deel van de Gospel Trail, het levenspad van Jezus Christus.

Belevenissen
Jerash

Jerash was een van de Decapolissteden, de Romeinse Hanzesteden van het Midden-Oosten. Er zijn ingenieuze bouwwerken te zien, zoals een amfitheater met fantastische akoestiek.

Belevenissen
Dode Zee

De Dode Zee ligt meer dan 417 meter onder zeeniveau; het is het laagst gelegen meer ter wereld. Het zoutgehalte is zo hoog dat u al drijvend op uw rug de krant kunt lezen.

Belevenissen
1 mei, Dag van de Arbeid

Op deze nationale feestdag lijken de Noord-Koreanen wat losser. Ze vieren feest in het Moranbong Park. Er wordt gezongen, gegeten en gedanst en de Noord-Koreaanse jenever, soju, wordt rijkelijk geschonken.

Bewaarde
reizen