HomeMidden-Oosten

Reizen in Midden-Oosten

Midden-Oosten

Bestemmingen in het Midden Oosten

Midden-Oosten op de kaart

Rondreis Midden-Oosten

De magie van het Midden-Oosten is iets om eens in uw leven te ervaren. Het zinderende Israël, het verrassende Jordanië, het kleurrijke Marokko; een rondreis door deze landen laat u kennismaken met een rijke historie en grootse landschappen.

In Marokko stapt u de wereld van Duizend-en-een-nacht binnen. Tijdens uw rondreis door het land bezoekt u de vier koningssteden Fes, Marrakech, Meknes en Rabat, met elk een unieke ambiance. Het drukke leven is volop aan de gang in de smalle steegjes waar u heerlijk doorheen kunt struinen. Een rondreis door Israël brengt u naar een kruispunt van religies en heilige plaatsen, zoals Jeruzalem. In deze historische stad zijn onder andere de Klaagmuur en de Rotskoepel te vinden. En wat dacht u van de schatten die Jordanië biedt? Het zicht op de oude Nabatese stad Petra, uitgeroepen tot een van de nieuwe wereldwonderen, zult u niet snel vergeten.

Ook de natuur in het warme Midden-Oosten maakt indruk. De onmetelijke woestijnvalleien van Jordanië, de rotsachtige landschappen in Marokko en de diversiteit van vlaktes, bergen en valleien in Israël laten de bezoeker niet los.

De reisadviseurs van Wereldcontact maken uw reis graag onvergetelijk. Zij staan voor u klaar om uw reiswensen en al uw vragen over een rondreis door het Midden-Oosten met u door te nemen.

Lees het hele verhaal

Top 3 Cultuurreizen
1
21
Het Heilige Land

Een ware ontdekkingstocht door het heilige Israël leidt u langs kruispunten van religies. Ook overnacht u in een kibboets.

Reisverrijkers
  • DroomplekWoestijnkamp Het Heilige Land
  • BelevenissenBethlehem
  • BelevenissenBoottocht meer van Galilea
Rondreis Israël
2
22
Schatten van Jordanië

Van oude beschavingen en het wonderlijke Petra tot de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. Jordanië geeft haar schatten prijs.

Reisverrijkers
  • BelevenissenJerash
  • BelevenissenDana Natuurreservaat
  • BelevenissenWoestijnkastelen
Rondreis Jordanie
3
23
Magie van Maghreb

Bezoek de fonkelende Koningssteden van Marokko. Dompel u onder in de prikkelende geuren en kleurrijke soeks in de medina's.

Reisverrijkers
  • DroomplekAtlantic Palace Hotel
  • BelevenissenWoestijnsafari
  • BelevenissenKoranschool
Rondreis Marokko
Alle cultuurreizen in Midden-Oosten

Reisverrijkers

Belevenissen
Petra

Een bezoek aan de oude Nabatese stad Petra mag tijdens een bezoek aan Jordanië niet ontbreken. Deze rozerode en eens verborgen stad is uitgehouwen in de rotsen en toegankelijk via een rotskloof.

Droomplek
Woestijnkamp Het Heilige Land

Halverwege de reis vertrekt u naar de woestijn van Judea om de nacht door te brengen in het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim, een groene oase in de schaduw van palmbomen.

Belevenissen
Dana Natuurreservaat

Via Um Rassas rijdt u naar het grootste natuurreservaat van Jordanië, dat van 1500 meter hoogte naar de laag gelegen woestijn Wadi Araba loopt. In het indrukwekkende rotslandschap leven de Nubische steenbok en vele vogelsoorten.

Belevenissen
Woestijnsafari

Bij zonsondergang maakt u vanuit Erfoud met 4WD-jeeps een tocht door de woestijn om de telkens wisselende kleurenpracht van de hoge zandduinen te zien. Een stoet kamelen kan uw pad kruisen.

Droomplek
Atlantic Palace Hotel

In de badplaats Agadir overnacht u in een hotel in traditioneel Marokkaanse stijl. De sfeervol ingerichte kamers zijn rond een zeer ruim zwembad gebouwd, de spa nodigt uit om u te laten verwennen.

Belevenissen
Jerash

Jerash was een van de Decapolissteden, de Romeinse Hanzesteden van het Midden-Oosten. Er zijn ingenieuze bouwwerken te zien, zoals een amfitheater met fantastische akoestiek, een kunstig rioleringssysteem en de zuilenstraat.

Belevenissen
Dode Zee

De Dode Zee ligt meer dan 417 meter onder zeeniveau; het is het laagst gelegen meer ter wereld. Het zoutgehalte is zo hoog dat u al drijvend op uw rug de krant kunt lezen.

Bewaarde
reizen