HomeMidden-Oosten

Reizen in Midden-Oosten

Midden-Oosten

Bestemmingen in het Midden Oosten

Midden-Oosten op de kaart

Rondreis Midden-Oosten

De magie van het Midden-Oosten is iets om eens in uw leven te ervaren. Het zinderende Israël, het verrassende Jordanië, het betoverende Iran; een rondreis door deze landen laat u kennismaken met een rijke historie en grootse landschappen.

Een rondreis door Israël brengt u naar een kruispunt van religies en heilige plaatsen, zoals Jeruzalem. In deze historische stad zijn onder andere de Klaagmuur en de Rotskoepel te vinden. En wat dacht u van de schatten die Jordanië biedt? Het zicht op de oude Nabatese stad Petra, uitgeroepen tot een van de nieuwe wereldwonderen, zult u niet snel vergeten.

Ook de natuur in het warme Midden-Oosten maakt indruk. De onmetelijke woestijnvalleien van Jordanië, de landschappen in Iran en de diversiteit van vlaktes, bergen en valleien in Israël laten de bezoeker niet los.

De reisadviseurs van Wereldcontact maken uw reis graag onvergetelijk. Zij staan voor u klaar om uw reiswensen en al uw vragen over een rondreis door het Midden-Oosten met u door te nemen.

Lees het hele verhaal

Top 3 Cultuurreizen
1
21
Het Heilige Land

Een ware ontdekkingstocht door het heilige Israël leidt u langs kruispunten van religies. Ook overnacht u in een kibboets.

Reisverrijkers
  • DroomplekWoestijnkamp Het Heilige Land
  • BelevenissenBethlehem
  • BelevenissenBoottocht meer van Galilea
Rondreis Israël
2
22
Schatten van Jordanië

Van oude beschavingen en het wonderlijke Petra tot de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. Jordanië geeft haar schatten prijs.

Reisverrijkers
  • BelevenissenJerash
  • BelevenissenDana Natuurreservaat
  • BelevenissenWoestijnkastelen
Rondreis Jordanie
Alle cultuurreizen in Midden-Oosten

Reisverrijkers

Belevenissen
Petra

Een bezoek aan de oude Nabatese stad Petra mag tijdens een bezoek aan Jordanië niet ontbreken. Deze rozerode en eens verborgen stad is uitgehouwen in de rotsen en toegankelijk via een rotskloof.

Droomplek
Woestijnkamp Het Heilige Land

Halverwege de reis vertrekt u naar de woestijn van Judea om de nacht door te brengen in het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim, een groene oase in de schaduw van palmbomen.

Belevenissen
Dana Natuurreservaat

Via Um Rassas rijdt u naar het grootste natuurreservaat van Jordanië, dat van 1500 meter hoogte naar de laag gelegen woestijn Wadi Araba loopt. In het indrukwekkende rotslandschap leven de Nubische steenbok en vele vogelsoorten.

Belevenissen
Jerash

Jerash was een van de Decapolissteden, de Romeinse Hanzesteden van het Midden-Oosten. Er zijn ingenieuze bouwwerken te zien, zoals een amfitheater met fantastische akoestiek, een kunstig rioleringssysteem en de zuilenstraat.

Belevenissen
Dode Zee

De Dode Zee ligt meer dan 417 meter onder zeeniveau; het is het laagst gelegen meer ter wereld. Het zoutgehalte is zo hoog dat u al drijvend op uw rug de krant kunt lezen.

Bewaarde
reizen